Avrupa Pickleball Federasyonu (EPF) ve Asya Pickleball Federasyonu (AFP) Ortaklık Duyurusu!

Pickleball Turkiye 1 year ago 185 views
LinkedIn Telegram

Avrupa Pickleball Federasyonu olarak Asya Pickleball Federasyonu ile yaptığımız kıtalararası resmi işbirliğini duyurmaktan memnuniyet duyarız.

Bu iki federasyonun güçlerini birleştirmesiyle birlikte Pickleball sporunun uluslararası alanda gelişmesi noktasında dönüm noktası sayılabilecek bir adım atıldı. 2023 yılı itibariyle Avrupa'nın tahmini nüfusu yaklaşık 742 milyon kişi, Asya'nın ise yaklaşık 4,75 milyar kişi olup dünyanın en kalabalık kıtasıdır. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) 50 Avrupa ülkesini ve 45 Asya ülkesini/devletini tanımaktadır. EPF ve AFP, Pickleball sporunun muazzam potansiyelinin ve bunun bireyler ve toplumlar üzerinde yaratacağı olumlu etkinin farkındadır. Bu nedenle EPF ve AFP kaynak, uzmanlık ve bu spora olan tutkularını birleştirerek, Pickleball sporunu yeni zirvelere taşımayı ve gelecek nesillere ilham verecek bir miras yaratmayı hedefliyor.

Buna ek olarak, EPF ve AFP, Pickleball sporunun Olimpik bir spor dalı olarak kabul edilmesi edilmesi için Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) gerekliliklerine uymanın önemini ortaklaşa kabul etmektedir. Bu birleşmeyle, her iki federasyon da Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ile uyumlu tek bir Uluslararası Federasyon için yakından çalışmayı kabul etmektedir.

Avrupa Pickleball Federasyonu Hakkında

EPF, 31 Mayıs 2023 tarihinde 25 kurucu üye tarafından Lüxemburg'da kurulmuş kâr amacı gütmeyen bir organizasyondur. Bu üyeler:

Avusturya, Bulgaristan, Belçika, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, İngiltere, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İrlanda, İtalya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, İskoçya, Sırbistan, Slovakya, İspanya, İsveç, İsviçre, Türkiye.

EPF'nin hedefleri şunlardır:

-Pickleball sporunun dünyaca tanınan bir spor olarak büyümesini kolaylaştırmak ve her yaştan ve yetenekten insana fiziksel, zihinsel ve sosyal faydalarını göstererek sporu tanıtmak.

-EPF'nin uluslararası alanda ve Avrupa'daki Pickleball oyuncularının çıkarlarını en iyi şekilde temsil etmek.

-Eğitimi, kuralları, ekipman standardizasyonunu geliştirerek, kaliteli hakemliği teşvik ederek ve etkinliklerin organizasyonunu ve yönetimini iyileştirerek Avrupa'daki Pickleball altyapısını geliştirmek.

Asya Pickleball Federasyonu Hakkında

2020 yılında kurulan ve merkezi Singapur'da bulunan Asya Pickleball Federasyonu (AFP), kâr amacı gütmeyen bir kuruluştur ve Asya Oyunlarına katılmak için 45 ülke/devlet ile işbirliği içinde çalışmayı misyon edinmiştir. Bir başka ölçekte AFP, sırasıyla Tayland(2025), Malezya(2027) ve Singapur(2029)'da Güneydoğu Asya (SEA) Oyunlarına katılmak için 11 ülke ile birlikte çalışmaktadır.

Turnuvalar, koçluk ve ortaklıklar yoluyla AFP, sporun erişim alanını genişletmeyi ve canlı bir Pickleball topluluğu oluşturmayı amaçlamaktadır. Adil oyun ve dürüstlüğü vurgulayan AFP, standartlaştırılmış kurallar ve etik uygulamalar uygulayacaktır. AFP, Pickleball sporunu tüm bireyler için erişilebilir hale getirmeye çalışmakta ve Pickleball sporunun Asya'da ilerlemesinde önemli bir rol oynamayı hedeflemektedir.

Source: Pickleball Turkiye
Anuncie Aqui / Advertise Here

Sua marca para o mundo Pickleball! / Your brand for the Pickleball world!

Read the Original Content on Pickleball Turkiye

Disclaimer: Pickleball Unit is a Decentralized News Aggregator that enables journalists, influencers, editors, publishers, websites and community members to share news about Pickleball. User must always do their own research and none of those articles are financial advices. The content is for informational purposes only and does not necessarily reflect our opinion.