SPX Ankara Cup Tamamlandı!

Pickleball Turkiye 2 months ago 40 views
LinkedIn Telegram

SPX Pickleball Ankara Cup unutulmaz anlara sahne oldu.

İlki 7 ve 9 Haziran 2024 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşen SPX Pickleball Cup 1 ay aradan sonra 6 ve 7 Temmuz’da bu kez Ankara’da gerçekleşti. Atmaca Tenis Akademisi ev sahipliğinde, Bench Community, Pickleball Türkiye ve SPX ortaklığında iki gün süren bu turnuvada birçok sporcu kıyasıya mücadele etti.

İlk gün oynanan grup maçlarında Erkek Çiftler, Kadın Çiftler ve Karışık Çiftler kategorilerinde toplam 30 takım yarıştı. Heyecan dolu maçların ardından gruplarda 1 ve 2. sırayı elde eden takımlar eleme turları için üst tura geçmeye hak kazanmış oldu.

İkinci gün oynanan eleme turlarında mücadelenin ritmi daha da yükseldi.

Erkek Çiftler kategorisinde yarı final maçlarından galibiyetle ayrılan takımlar Mustafa Enes Debik ve Ahmet Kılıçin ile Ünsal Ataol Toker ve Aykan Özbey finalde karşı karşıya geldi. Nefes kesen sayıların ve setlerin ardından 2-0 üstünlükle maçı kazanan Mustafa Enes Debik ve Ahmet Kılıçin ikilisi Erkek Çiftler kategorisinin şampiyonu oldu.

Öte yandan heyecan dolu 3. lük mücadelesi Volkan Dündar ve Polatkan Ayaz ile Oktay Dal ve Mahmut Reyhanlı ikililerinden galip ayrılan taraf 2-1 skorla Volkan Dündar ve Polatkan Ayvaz oldu.

Turnuvada heyecan Kadın Çiftler kategorisinde de devam etti. Adını finale yazdırmaya hak kazanan Damla Büyük ve Canay İmrek ile Ekin Leyl Özen ve Nehir Temel ikilileri final maçında heyecan dolu sayılara imza attı. Seyir zevki yüksek mücadelenin ardından 2-0 üstünlükle maçı kazanan Damla Büyük ve Canay İmrek ikilisi Kadın Çiftler kategorisinde şampiyon olan takım oldu.

3.⁠ ⁠lük mücadelesindeyse heyecan kaldığı yerden devam etti. Özgül Işık Özdemir ve Miray Nisa Ün ile Gözde Ateş ve Servet Berna ikilileri arasında oynanan maçta uzun süren kıyasıya mücadelenin ardından 2-1’lik üstünlükle korttan galip ayrılan takım Gözde Ateş ve Servet Berna oldu.

Karışık Çiftler kategorisinde heyecan zirveye ulaştı. Finallerde karşı karşıya gelen Ekin Leyl Özen ve Volkan Dündar ile Canay İmrek ve Mustafa Enes Debik ikilileri arasında oynanan maçta izleyenleri mest eden ralliler sergilendi. İlk seti kazanan Canay ve Mustafa ikilisini kıyasıya mücadele ederek egale etmeyi başaran Ekin ve Volkan çifti, setlerde 2-1 öne geçerek Karışık Çiftler kategorisinde şampiyonluğa ulaşan takım oldu.

İki gün süren kıyasıya mücadelelerin sonunda, Erkek Çiftler kategorisinde; 1. Mustafa Enes Debik ve Ahmet Kılıçin, 2. Ünsal Ataol Toker ve Aykan Özbey, 3. Volkan Dündar ve Polatkan Ayvaz, Kadın Çiftler Kategorisinde; 1. Damla Büyük ve Canay İmrek, 2. Ekin Leyl Özen ve Nehir Temel, 3. Gözde Ateş ve Servet Berna, Karışık Çiftler kategorisinde; 1. Ekin Leyl Özen ve Volkan Dündar, 2. Canay İmrek ve Mustafa Enes Debik, 3. Nehir Temel ve Ünsal Ataol Toker oldu.

Final müsabakalarının ardından gerçekleşen ödül töreni ile sonlanan turnuvada Atmaca Tenis Akademisi Kurucusu Ali Ercan Atmaca, şu sözleri paylaştı:

“SPX Pickleball Cup’ın Ankara’da düzenleneceğini duyduğumda kendileriyle hemen iletişime geçerek bu turnuvaya ev sahipliği yapmak istediğimi söyledim. Bu kadar istekli olmamdaki en önemli sebep, pickleball’un ülkemizde yaygınlaşma hızını arttırmak ve daha fazla katılımcıya ulaşmayı hedeflemek başta geliyor. Bu kadar kapsayıcı ve ulaşılması kolay bir sporun en kısa zamanda Türkiye’nin her yerinde oynanmasını görmek, buna katkı sağlamak benim için çok değerli. Bu turnuvayı düzenleyen SPX’e, Pickleball Türkiye’ ye ve Bench Community’ e teşekkür ederim. Ve en önemlisi bu turnuvada mücadele eden siz sporcu arkadaşlarıma katılımınız için teşekkür ediyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum.”

SPX Ankara CUP'da mücadele eden tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz. Bir sonraki uluslararası turnuvada görüşmek dileğiyle!

Source: Pickleball Turkiye
Anuncie Aqui / Advertise Here

Sua marca para o mundo Pickleball! / Your brand for the Pickleball world!

Read the Original Content on Pickleball Turkiye

Disclaimer: Pickleball Unit is a Decentralized News Aggregator that enables journalists, influencers, editors, publishers, websites and community members to share news about Pickleball. User must always do their own research and none of those articles are financial advices. The content is for informational purposes only and does not necessarily reflect our opinion.